Directe omgeving

De Zon ligt pal aan de zuidelijke oever van de Overijsselse Vecht in de oude kern van Ommen. Zowel Landgoed Het Laer als Hampshire Hotel Paping liggen op 500 meter afstand in een lommerrijke omgeving.
Tussenin ligt een groenstrook waarin een hertenkamp is opgenomen. In het eeuwenoude Laerbos vindt u diverse monumentale bomen.
Wanneer u de nabijgelegen brug oversteekt, komt u in het huidige centrum van Ommen.

Ommen ligt in Vechtdal Overijssel. Een mooi gebied wat zich prima leent voor mooie dagtochten. Te voet een mooie wandeling over de Lemelerberg, op de fiets langs mooie pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide, of met een boot over de Vecht door de wonderschone natuur, het is allemaal mogelijk in het Vechtdal! Het Vechtdal strekt zich uit vanaf de kop van Overijssel tot aan de Duitse grens. U vindt er de Hanzesteden Kampen, Zwolle, Dalfsen en Hardenberg.

Voor uitgebreidere informatie over Vechtdal Overijssel klikt u hier.

In het prachtige Vechtdal liggen 7 hotels die de handen in één hebben gesloten om u de gast kennis te laten maken met de mooie omgeving. Tal van leuke fiets,- en wandelarrangementen zijn te boeken via www.vechtdalhotels.nl