Proef het Seizoen

Hele Kreeft

Zoals bij velen bekend, kookt onze Chef kok Gerhard Müller samen met zijn keukenbrigade het liefste met de producten uit het seizoen. In het kader van "Proef het Seizoen" zal de komende periode steeds extra aandacht besteed worden aan één thema.

 Voor slechts € 19,50 geniet u al van een hoofdgerecht bij restaurant de Zon. 

 • Maart / April Vechtdalrund Steak & Sukade

  Het Brandrode Vechtdalrund, leeft in de uiterwaarden van de rivier de Vecht in Overijssel. Op uitgestrekte percelen die uitermate geschikt zijn voor natuurbegrazing, leven de runderen het gehele jaar buiten in de natuur.

  In de winter worden ze bijgevoerd met kuilvoer, afkomstig van eigen graslanden uit het Vechtdal, honderd procent alleen gras als voeding. De leefomstandigheden van deze runderen zijn zo natuurlijk mogelijk. Optimale welzijn voor de dieren! Er is een stier aanwezig voor de natuurlijke bevruchting, het kalfje blijft zes tot zeven maanden drinken bij de moeder. Langer moedermelk leidt tot een sterker en resistent dier.

  "Een puur natuur streekgebonden product." De liefde voor het dier, natuur en landschap staat voorop. Dit leidt tot een aanzienlijk hogere voedselkwaliteit. Een gerecht uit de omgeving geeft een belangrijke meerwaarde. Alle omstandigheden zijn geperfectioneerd voor het Brandrode Vechtdalrund!

 • Mei / Juni Asperges uit het Vechtdal

  Onze asperges halen we rechtstreeks uit het Vechtdal. We krijgen dagelijks verse voorraad aangeleverd van de beste kwaliteit.Dit proef je terug op het bord.

  We serveren de Asperges in diverse gerechten, maar voor deze actie bereiden we ze Flamande. Dit is de klassieke bereiding met ham, ei en een heerlijke romige saus. 
 •  Juli   
  In de maand juli bieden wij een hele kreeft aan voor slechts € 29,50. Wij leggen u graag uit hoe een kreeft het beste gegeten kan worden. 

 

 • Augustus / September
  Slibtong
 • Oktober / November / December
  Wild