Proef het Seizoen

Vechtdalrund Steak & Sukade

Zoals bij velen bekend, kookt onze Chef kok Gerhard Müller samen met zijn keukenbrigade het liefste met de producten uit het seizoen. In het kader van "Proef het Seizoen" zal de komende periode steeds extra aandacht besteed worden aan één thema.

 

Voor slechts € 19,50 geniet u al van een hoofdgerecht bij restaurant de Zon. 

 • Maart / April Vechtdalrund Steak & Sukade

  Het Brandrode Vechtdalrund, leeft in de uiterwaarden van de rivier de Vecht in Overijssel. Op uitgestrekte percelen die uitermate geschikt zijn voor natuurbegrazing, leven de runderen het gehele jaar buiten in de natuur.

  In de winter worden ze bijgevoerd met kuilvoer, afkomstig van eigen graslanden uit het Vechtdal, honderd procent alleen gras als voeding. De leefomstandigheden van deze runderen zijn zo natuurlijk mogelijk. Optimale welzijn voor de dieren! Er is een stier aanwezig voor de natuurlijke bevruchting, het kalfje blijft zes tot zeven maanden drinken bij de moeder. Langer moedermelk leidt tot een sterker en resistent dier.

  "Een puur natuur streekgebonden product." De liefde voor het dier, natuur en landschap staat voorop. Dit leidt tot een aanzienlijk hogere voedselkwaliteit. Een gerecht uit de omgeving geeft een belangrijke meerwaarde. Alle omstandigheden zijn geperfectioneerd voor het Brandrode Vechtdalrund!

 • Mei
  Asperges
 • Juni / Juli       
  Kreeft
 • Augustus / September
  Slibtong
 • Oktober / November / December
  Wild