Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=bZpYC8MRqBo

Benefietdiner "Dick zet zich in voor Toon"

Beide avonden waren zeer bijzonder! Dick is vereerd door alle enthousiaste reacties en overweldigende deelname! Namens Dick en De Zon danken wij alle gasten, sponsoren, werknemers. Dankzij u is het zo'n succes geworden!

Op 13 en 14 februari vond het Benefiet diner plaats. Beide avonden waren binnen 2 weken volgeboekt. De prachtige reacties van onze gasten, sponsoren, leveranciers zijn hartverwarmend..In het bijzonder dank voor Arjan Bisschop, Gerhard Müller, Gerard van Marle, Ron Nijhof, Franca Drieman, Rein Nijlant, Ilse Meilink, Andre Meulenkamp en alle collega's voor hun inzet. Zonder jullie was het niet zo'n succes geworden... 

Bij beide diners mochten we tussen de 100 - 120 gasten verwelkomen. De enthousiaste reacties en overweldigende deelname hebben Dick geraakt...

Het waren bijzondere avonden met een lach en een traan. En zeer treffend weergegeven in de reportage van RTVOost en Hart van Nederland.

Hieronder leest u hoe dit Benefietdiner tot stand is gekomen..

Velen van u weten inmiddels dat Dick Masselink na een zeer lange loopbaan (ruim 25 jaar) bij De Zon Hotel & Restaurant helaas ernstig ziek is geworden. Hij is eigenlijk nooit echt weg geweest en heeft ook in de afgelopen jaren veel ondersteuning geboden.

Dick wil graag nog één keer, samen met de huidige Chef-kok van De Zon Gerhard Müller, oud Chef-kok van De Zon Arjan Bisschop en huidig souschef Gerard van Marle met wie hij jarenlang heeft gewerkt, koken/vlammen voor een vol restaurant. 

Gedurende deze avonden zal hij samen met de Chefs gerechten serveren die ruim 25 jaar geleden al op de kaart stonden. Dit onder muzikale begeleiding van Henk Gunneman.
De gerechten worden samen in een nieuw jasje gestoken en in een 5-gangen diner aan u geserveerd.

Samen met Dick is besloten om € 25,- per gast te doneren aan de Stichting Toon Hermans Huis Drenthe. De genoemde prijs van €99,- is inclusief de donatie, ontvangst drankje met amuse, 5 gangen diner, wijnarrangement of andere dranken* en koffie of thee met bonbons. 

Dick Masselink, Gerhard Müller, Arjan Bisschop en Gerard van Marle hebben het volgende menu voor u samengesteld:

Amuse: 

Dick Masselink's beroemde 'Vechtdal Bitterbal', verrijkt met kalfsvlees en lavas

Lam in 't hooi

5-Gangen Diner:

Mousse d'Anguille au Citron

Paling in het groen met een brandade van witvis, crème van anijs, zoetzuur van rode biet en krokante oude wijvenkoek

***
Sole 'Veronique'

In gemberboter gegaarde sliptong met puree van aardpeer, jonge prei, Panhofham en saus van karnemelk verrijkt met druiven

***
Langue De Veau au Madère

Kalfswang met krokant gebakken kalfszwezerik, 'rolmops' van kalfstong, augurk en appel, waarbij zwarte linzen en Madeira jus

***
Granité Lemon

Spoom van komkommer & limoen

***
Pintade, Deux Façons 

Parelhoen suprême, krokant boutje, stamppotje van waterkers, armagnac saus verrijkt met morieljes en gekonfijte eendenlever

***
Salade de Fruits au Pavlova, Dick Advocaat

Mandarijnen chiboust met gemarineerd fruit, Pavlova schuim en gebrand amandelschaafsel

***
Mokka en friandises

***