Proef het Seizoen

SLIPTONG

 

Zoals bij velen bekend, kookt onze Chef kok Nick van Swaal samen met zijn keukenbrigade het liefste met de producten uit het seizoen. In het kader van "Proef het Seizoen" zal de komende periode steeds extra aandacht besteed worden aan één thema.

Voor slechts € 19,50 geniet u al van een hoofdgerecht bij restaurant de Zon 

SEPTEMBER  | SLIPTONG
Het woord sliptong is vermoedelijk verwant aan het woord slippen of slepen. Een sliptong zou gemakkelijk door de mazen van het net slippen of een andere verklaring uit het Engens;‘Slip’ met een ‘p’ betekent klein en dit zou aangeven dat dit de kleinere variant van de zeetong is.

Hoe dan ook wj bakken deze delicatesse op de graat in boter en afgewerkt met citroensap. De gehele maand september is de sliptong voor slechts €19,50 te verkrijgen in ons restaurant.

OKTOBER | VECHTDALRUND STEAK & SUKADE
Het Brandrode Vechtdalrund, leeft in de uiterwaarden van de rivier de Vecht in Overijssel. Op uitgestrekte percelen die uitermate geschikt zijn voor natuurbegrazing, leven de runderen het gehele jaar buiten in de natuur. In de winter worden ze bijgevoerd met kuilvoer, afkomstig van eigen graslanden uit het Vechtdal, honderd procent alleen gras als voeding. De leefomstandigheden van deze runderen zijn zo natuurlijk mogelijk. Optimale welzijn voor de dieren! Er is een stier aanwezig voor de natuurlijke bevruchting, het kalfje blijft zes tot zeven maanden drinken bij de moeder. Langer moedermelk leidt tot een sterker en resistent dier.

"Een puur natuur streekgebonden product." De liefde voor het dier, natuur en landschap staat voorop. Dit leidt tot een aanzienlijk hogere voedselkwaliteit. Een gerecht uit de omgeving geeft een belangrijke meerwaarde. Alle omstandigheden zijn geperfectioneerd voor het Brandrode Vechtdalrund!

NOVEMBER | WILD
De maand november staat traditioneel gezien bij ons in het teken van wild. NAtuurlijk heeft onze menukaart diverse wildgerechten, ook organiseren wij jaarlijks onze wildavond. Een volledig avondvullend programma met wildbeheerder, ludieke ontvangst, diner en vele verrassingen.