Proef het Seizoen

WILD

Zoals bij velen bekend, kookt onze Chef kok Gerhard Müller samen met zijn keukenbrigade het liefste met de producten uit het seizoen. In het kader van "Proef het Seizoen" zal de komende periode steeds extra aandacht besteed worden aan één thema.

Voor slechts € 19,50 geniet u al van een hoofdgerecht bij restaurant de Zon.

Oktober / November  | WILD
Het najaar is een prachtige tijd in het Vechtdal. We maken dan ook veelvuldig gebruik van wild en gevogelte op onze kaart. Ook dit jaar op vrijdag 9 November 2018 organiseert De Zon Hotel & Restaurant een speciale Wildavond in samenwerking met een wildbeheerder. Tijdens dit avondvullende programma geniet u van een aperitief met amuses, een 6 gangen diner en koffie/thee na. De wildbeheerder neemt u mee in de wereld van de jacht en vertelt op een boeiende wijze over de verschillende wildsoorten, het beheer en schadebestrijding.

September  | SLIPTONG
Het woord sliptong is vermoedelijk verwant aan het woord slippen of slepen. Een sliptong zou gemakkelijk door de mazen van het net slippen of een andere verklaring uit het Engens;‘Slip’ met een ‘p’ betekent klein en dit zou aangeven dat dit de kleinere variant van de zeetong is. Hoe dan ook wj bakken deze delicatesse op de graat in boter en afgewerkt met citroensap. De gehele maand september is de sliptong voor slechts €19,50 te verkrijgen in ons restaurant.

Juli /Augustus  | KREEFT
In de maand juli bieden wij een hele kreeft aan voor slechts € 29,50. Wij leggen u graag uit hoe een kreeft het beste gegeten kan worden.

Mei / Juni   | ASPERGES
Onze asperges halen we rechtstreeks uit het Vechtdal. We krijgen dagelijks verse voorraad aangeleverd van de beste kwaliteit.Dit proef je terug op het bord. We serveren de Asperges in diverse gerechten, maar voor deze actie bereiden we ze Flamande. Dit is de klassieke bereiding met ham, ei en een heerlijke romige saus. 

Maart / April | VECHTDALRUNC STEAK & SUKADE

Het Brandrode Vechtdalrund, leeft in de uiterwaarden van de rivier de Vecht in Overijssel. Op uitgestrekte percelen die uitermate geschikt zijn voor natuurbegrazing, leven de runderen het gehele jaar buiten in de natuur.

In de winter worden ze bijgevoerd met kuilvoer, afkomstig van eigen graslanden uit het Vechtdal, honderd procent alleen gras als voeding. De leefomstandigheden van deze runderen zijn zo natuurlijk mogelijk. Optimale welzijn voor de dieren! Er is een stier aanwezig voor de natuurlijke bevruchting, het kalfje blijft zes tot zeven maanden drinken bij de moeder. Langer moedermelk leidt tot een sterker en resistent dier.

"Een puur natuur streekgebonden product." De liefde voor het dier, natuur en landschap staat voorop. Dit leidt tot een aanzienlijk hogere voedselkwaliteit. Een gerecht uit de omgeving geeft een belangrijke meerwaarde. Alle omstandigheden zijn geperfectioneerd voor het Brandrode Vechtdalrund!